Pastori

raty_lasse_2009_200x366px_0Olen Lasse Räty (s. 1967), pastori ja perheenisä. Opiskelut ja työt ovat kuljettaneet ’paljasjalkaisen raumlaisen’ Helsingin ja Perhon kautta Nokialle. Siitä on tullut koti minulle, vaimolleni Renatalle ja tyttärillemme Saaralle, Hannalle ja Marialle, joista nuorimmainen asuu vielä kotona. Rintamamiestalon remontoimisen vähennyttyä on aikaa jäänyt työn ohella myös kitaran soittamiselle Savumerkki-yhtyeessä, hiihtämiselle ja tenniksen pelaamiselle.

Evankelisuus on ollut hengellinen kotini lapsuudesta saakka. Vajaa kolme vuotta Keski-Pohjanmaalla antoi tärkeän kokemuksen seurakuntatyöstä. Sleyssä olen ollut pastorina jo yli yhdeksäntoista vuotta.

Hoidan jumalanpalvelustehtäviä ja toimin paimenena Tampereen Luther-talossa. Olen kiitollinen saadessani saarnata ja opettaa Jumalan Sanaa kaiken ikäisille. Olen tiiviisti mukana Tampereen evankelisten opiskelijoiden toiminnassa. Rippikoulu, tapahtumat ja nuortenillat antavat innostavan mahdollisuuden julistaa evankeliumia nuorille. Teen mielelläni myös sielunhoitotyötä.

Lähetystyö on viime vuosina noussut sydämenasiakseni. Olen saanut vierailla neljästi Afrikassa ja kaksi viimeisintä matkaani ovat suuntautuneet maailman tällä hetkellä nuorimpaan valtioon Etelä-Sudaniin. Olen pitänyt myös kaksi aikuisrippikoulua maahanmuuttajille.

Jeesuksen armon varassa on turvallista elää ja samalla tarttua sekä oman elämän että Jumalan valtakunnan haasteisiin. Tule mukaan rukous-, kannatus- ja työyhteyteen!

Tukirenkaani jäsenenä tuet myös Etelä-Sudanissa tehtävää lähetystyötä.

Tukirenkaaseen liittyminen (sley.fi)

Lue Lassen kirjoitus: Yhteisöt kirkon uudistajina – Tampereen messuyhteisön tapauskertomus (pdf)