Ehtoollisjumalanpalvelus joka sunnuntai

Jumala loi meidät syömään – katso vaikka Raamatun luomiskertomusta! Elämän tärkein ateria ei kuitenkaan ole aamupala, vaan ehtoollinen, syntien anteeksisaamisen ateria, jossa saat leivässä ja viinissä Jeesuksen ruumiin ja veren ja omaksesi Jeesuksen ihmeelliset lupaukset: “sillä, joka syö minun lihani ja juo minun vereni, on ikuinen elämä, ja viimeisenä päivänä minä herätän hänet. [..] Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, pysyy minussa, ja minä pysyn hänessä.” (Joh 6:54,56)

Ehtoollinen on myös monella tapaa yhteyden ateria. Meillä se näkyy niinkin, että jokainen jumalanpalvelus tehdään yhdessä. Pastori valmistelee omat juttunsa ja suntioilla, pyhäkouluopettajilla, tekstinlukijoilla, varkkuraamiksen pitäjillä, muusikoilla, kirkkokaffen keittäjillä ja monilla muilla vapaaehtoisilla on kaikilla omat oleellisen tärkeät hommansa. Tule sinäkin mukaan tekemään! Yhtä lailla tärkeää ja hienoa on, kun sinä olet mukana osallistumassa, kuuntelemassa ja laulamassa, kyselemässä ja vaihtamassa kuulumisia ja lepäämässä tulevan viikon haasteita varten. Ehtoollispöydästä saat evästä joka kantaa, taivaan kotiin saakka.

Meillä on messu eli ehtoollisjumalanpalvelus lähes joka sunnuntai ja välillä muulloinkin. Myös pyhäkoulu ja kirkkokahvit yritetään järjestää joka pyhä ja varhaisnuorille oma raamattupiiri joka toinen viikko. Messuissa saamme Raamatun, rukouksen, ehtoollisen ja yhdessäolon lisäksi nauttia myös musiikin lahjasta. Meillä lauletaan Virsikirjan lisäksi myös Siionin kannelta, evankelisen herätysliikkeen omaa laulukirjaa.

 

Näin opetamme ehtoollisesta